Skip to main content

new... all new... but not all

Kepala hotak jadik beku sehari dua ni.
Hujan turun mencurah bumi Kelantan.
walau bukan musimnya....
Tsunami melanda negara Matahari Terbit.
Gempa bumi kuat meruntuhkan segala.
Tak sempat mengenang bencana lalu,
bencana baru menjengah.
Apakan daya...kita hanya menumpang di bumiNYA.
Usaha dan doa jangan kau hentikan
kerna Dia penentu segala.
Janganlah kau alpa mahupun lalai.
Teknologi tercipta,.. Dia yang membenarkan.
Marilah sama sama kita bermuhasabah diri.
Agar sedia menemuinya setiap detik.

Komen sikit header baru saya... hehehe



* sekali lagi entri mengarut tapi berisi dariku yang kebingungan.....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

2013 till 2017

Sudah lama aku menyepi dalam penulisan blog.
Selepas beristeri .... aku sibuk menjadi ketua keluarga yang baru dibina.
ahh... itu hanya alasan. sebetulnya malas .....
mungkin juga kerana usia. Mungkin juga kerana .....
tak ada alasan lain selain malas.

Insha Allah.
jika diberi keizinan
semangat ini terus kental.
aku akan menyambung penulisan ntah apa apa aku disini.