Skip to main content

Dugaan Menjelma

Salam 1 Malaysia,
Baru baru ni,.... seperti rakan2 yang follow blog seadanya ku ini tahu... my mum was admitted to ward coz of liver abcess.....
sekarang... Alhamdulillah.... my mum dah recover 100%... cuma masih berpantang makan.... beliau dah bleh datang kerja, gelak ketawa ngan aku dan kembali memasak di dapur.. rindu masakan my mum dah terubat.

sabtu malam nan lalu... ku dikejutkan dengan panggilan telifon tepat jam 10 malam dari aunty ku kat kampung.
beliau bagitahu yang my beloved nenek terjatuh semasa nak tutup suis lampu biliknya, dan sedang menangis menahan sakit... nasib baik la... umah aku ngn kampung halaman tak jauh.1/2 jam jerk.
cepat2 siap... dan bawak kereta cam orang gila....

sampi sana semua dah sampai, sepupu sepapat,adik beradik mahupun jiran tetangga.. dah de kat umah auntyku.as a nurse... aku ases keadaan nendaku.. ku suspect dia alami dislocation kat hip...
so... ku tepon ambulan and bawak my nenda ke hosp... hosp tmpt ku kerja.
pas xray... dr kata peha my nenda patah.... so.. admit my nenda to ortopedik wad.

My nenda dapat patah kat 'Femoral Neck'

untuk pengetahuan ya all,... my nenda ni dah berumur 89 tahun... lau ikut kad pengenalan.. umur sebenar... tak tahu la... pasal time japooonn serang tanah melayu,.. my nenda said,... dia dah kahwin... agak2.... dalam 90 ++ la kut umur nenda ku

tadi, time lunch hour,... ku pegi jenguk my nenda... my aunty yang jaga dia cakap,.. dia belum makan...
ku pun.. pujuk dan akhirnya... dia setuju nak minum susu Ensure.. Alhamdulillah.. habis satu mug...


ALLAH MAHA BESAR,MAHA MENGETAHUI.....
keluarga ku teruji lagi..... Doakan kami mengharungi saat ini dengan tabah.Amin....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

d_LA said…
siannya kat nenda tu..dla simpati..hope nenda kuat menghadapinya..get well soon to nenda

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…