Skip to main content

Dugaan Menjelma

Salam 1 Malaysia,
Baru baru ni,.... seperti rakan2 yang follow blog seadanya ku ini tahu... my mum was admitted to ward coz of liver abcess.....
sekarang... Alhamdulillah.... my mum dah recover 100%... cuma masih berpantang makan.... beliau dah bleh datang kerja, gelak ketawa ngan aku dan kembali memasak di dapur.. rindu masakan my mum dah terubat.

sabtu malam nan lalu... ku dikejutkan dengan panggilan telifon tepat jam 10 malam dari aunty ku kat kampung.
beliau bagitahu yang my beloved nenek terjatuh semasa nak tutup suis lampu biliknya, dan sedang menangis menahan sakit... nasib baik la... umah aku ngn kampung halaman tak jauh.1/2 jam jerk.
cepat2 siap... dan bawak kereta cam orang gila....

sampi sana semua dah sampai, sepupu sepapat,adik beradik mahupun jiran tetangga.. dah de kat umah auntyku.as a nurse... aku ases keadaan nendaku.. ku suspect dia alami dislocation kat hip...
so... ku tepon ambulan and bawak my nenda ke hosp... hosp tmpt ku kerja.
pas xray... dr kata peha my nenda patah.... so.. admit my nenda to ortopedik wad.

My nenda dapat patah kat 'Femoral Neck'

untuk pengetahuan ya all,... my nenda ni dah berumur 89 tahun... lau ikut kad pengenalan.. umur sebenar... tak tahu la... pasal time japooonn serang tanah melayu,.. my nenda said,... dia dah kahwin... agak2.... dalam 90 ++ la kut umur nenda ku

tadi, time lunch hour,... ku pegi jenguk my nenda... my aunty yang jaga dia cakap,.. dia belum makan...
ku pun.. pujuk dan akhirnya... dia setuju nak minum susu Ensure.. Alhamdulillah.. habis satu mug...


ALLAH MAHA BESAR,MAHA MENGETAHUI.....
keluarga ku teruji lagi..... Doakan kami mengharungi saat ini dengan tabah.Amin....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

d_LA said…
siannya kat nenda tu..dla simpati..hope nenda kuat menghadapinya..get well soon to nenda

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan