Skip to main content

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

 

citer bab kenangan zaman sekolah memang banyak nak citer...
tapi paling ku takleh lupa:
time tu tingkatan 4, orang kata ting.4 ni tahun honeymoon.so.. aku and the gang merealisasikanlah apa yang dikata.
pergi sekolah hari2 bawak baju PJ ngan sebiji bola je.buku semua tinggal kt bawah meja sekolah.
sampai sekolah tengok jadual..lau agak2 cikgu tak best.. so kami pun buat kerja kami iaitu main bola kat padang.ponteng.... itula keje seharian.lol...
nak dijadikan cerita... kami kantoi ngan pengetua.cikgu class report kaw kaw.
kami 10 orang merayu giler giler sedih melutut merangkak depan chepo ( en. pengetua ) supaya janganlah diperpanjangkan kekantoian kami pada parent kami.
Alhamdulillah.. chepo setuju. tapi kami didenda belajar seharian dalam pejabat chepo.
then perangai kami dipantau dan diperhatikan.
bila abiss denda kami aritu... cikgu disiplin jumpa kami. dia kata " apala korang ni... korang buat perangai baik baik tau. aku mintak ngan korang sebulan jerk"
terharu babe... cikgu disiplin cover kami.
start dari hari tu kami mula insaf. tapi tak lama.sebulan seperti yang diminta... hahahha
next year.form 5 mula la nganga dalam class.kalut nk ngadap SPM. sib baik semua 10 org tu termasuk aku akhirnya jadi manusia berguna walaupun result SPM tak la hebat mana. sekian. adik adik.. korang jangan tiru perangai aku n da gang ek...


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

IdaNurFieyda said…
ore klate ko?? skoloh mano dulu??
kenapa selalu org cakap form 4 tu masa utk honeymoon eh? :p

NEW ENTRY : KENANGAN ZAMAN SEKOLAH
d_LA said…
nak join gak segmen ni..hehe..dah lama x join segmen BA
cik Ida said…
rindunyeeeeeeeee zaman sekolah!

datang dari belog abang ben..

salam kenal.. ^_^
NiSha said…
Nisha pn suka ponteng skolah dulu..
kene tangkap abis kene rotan.. balik umah mak plak rotan huhuhu

Nisha follow blog ni..

http://heandsheloves.blogspot.com/
Sal Saari said…
zaman sekolah memang byk kenangan pahit manis..
dah follow awk..
jom intai blog akak..

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…