Skip to main content

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

 

citer bab kenangan zaman sekolah memang banyak nak citer...
tapi paling ku takleh lupa:
time tu tingkatan 4, orang kata ting.4 ni tahun honeymoon.so.. aku and the gang merealisasikanlah apa yang dikata.
pergi sekolah hari2 bawak baju PJ ngan sebiji bola je.buku semua tinggal kt bawah meja sekolah.
sampai sekolah tengok jadual..lau agak2 cikgu tak best.. so kami pun buat kerja kami iaitu main bola kat padang.ponteng.... itula keje seharian.lol...
nak dijadikan cerita... kami kantoi ngan pengetua.cikgu class report kaw kaw.
kami 10 orang merayu giler giler sedih melutut merangkak depan chepo ( en. pengetua ) supaya janganlah diperpanjangkan kekantoian kami pada parent kami.
Alhamdulillah.. chepo setuju. tapi kami didenda belajar seharian dalam pejabat chepo.
then perangai kami dipantau dan diperhatikan.
bila abiss denda kami aritu... cikgu disiplin jumpa kami. dia kata " apala korang ni... korang buat perangai baik baik tau. aku mintak ngan korang sebulan jerk"
terharu babe... cikgu disiplin cover kami.
start dari hari tu kami mula insaf. tapi tak lama.sebulan seperti yang diminta... hahahha
next year.form 5 mula la nganga dalam class.kalut nk ngadap SPM. sib baik semua 10 org tu termasuk aku akhirnya jadi manusia berguna walaupun result SPM tak la hebat mana. sekian. adik adik.. korang jangan tiru perangai aku n da gang ek...


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

IdaNurFieyda said…
ore klate ko?? skoloh mano dulu??
kenapa selalu org cakap form 4 tu masa utk honeymoon eh? :p

NEW ENTRY : KENANGAN ZAMAN SEKOLAH
d_LA said…
nak join gak segmen ni..hehe..dah lama x join segmen BA
cik Ida said…
rindunyeeeeeeeee zaman sekolah!

datang dari belog abang ben..

salam kenal.. ^_^
NiSha said…
Nisha pn suka ponteng skolah dulu..
kene tangkap abis kene rotan.. balik umah mak plak rotan huhuhu

Nisha follow blog ni..

http://heandsheloves.blogspot.com/
Sal Saari said…
zaman sekolah memang byk kenangan pahit manis..
dah follow awk..
jom intai blog akak..

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan