Skip to main content

Jiwa Halus atau Kacau - it's sulk

Salam satu Malaysia..............................
Nak cerita... harini aku dipertemukan dengan seorang insan.
insan yang berjaya meraih perhatianku.
bukan awek yang cun atau seksi.
tapi makcik yang menunjukkan perangai yang agak pelik.

Makcik ni.dia buat silap.dan macam biasa.. kalau dah silap.kena la explain dan meminta maaf dan berjanji takkan mengulanginya.Itu resamnya sebagai seorang manusia yang berakhlak.yang berfikiran waras.
Tetapi... tindakannya berlawanan.
kita dimarahi dan ditipu hidup hidup bagai orang yang tak dikurniakan akal jua fikiran.
sebagai anak muda.tidak melatah dengan orang tua adalah jalan yang terbaek.Hormat.Agama dan adat kita mengajar kita.
tak cukup memarahi, ditambah pula ngan perangai ala ala adik tadika yakni merajuk.taknak cakap.
berselisih bahu pun tak pandang muka.Bagi salam... slumber tak jawab.Dosa tu.
apakan daya.ku tahan jua.semoga Allah melembutkan hatinya dan memberi ruang dan hidayah agar beliau dapat berfikir dan merenung.Amin.



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaahhh.. apokehelnyo tu yop. ish ish.. macam2.

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<